درباره وعده
در جریان دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری، بحث حضور زنان در پستهایی چون وزارتخانهها مطرح شد. گرچه حسن روحانی خود در اینباره سخنی به صراحت نگفت، اما شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده روحانی، در گفتوگویی با روزنامه اعتماد، چنین اظهارنظر کرد: “به اعتقاد من مقدمات و شرایط لازم برای تحقق وعدههای ایشان فراهم شده و یکی از وعدههایشان هم اتفاقا همین [حضور زنان در کابینه به عنوان وزیر] بوده است”. این گفتوگو در سایت “معاونت امور زنان و خانواده رییسجمهوری” هم با تیتر “معاون امور زنان و خانواده رییسجمهور از وعده روحانی برای انتخاب «وزیر زن» خبر داد” منعکس شد.
حسن روحانی گرچه خود به صراحت در اینباره سخن نگفت، اما چندین بار از لزوم استفاده از زنان در پستهای مدیریتی و ارائه فرصتهای برابر به آنها سخن گفته است. او از جمله گفته بود: “دولت برای بهره گیری از توان زنان فرهیخته جامعه برنامهریزی کرده است… باید زمینه حضور را برای زنان و جوانان کشور بیش از گذشته فراهم کنیم. طبق آنچه وعده داده بودم، خودم و یارانم تمام تلاش و کوشش خود را خواهیم کرد تا به این وعده عمل کنیم”.
۱- معیار دقیق برای “انتخاب وزیر زن”
به طور مشخص در صورتی که حسن روحانی زنی را به عنوان نامزد یکی از وزارتخانه به مجلس معرفی کرده و او رای لازم را کسب کند، وعده روحانی جامه عمل پوشیده، چرا که شاهد حضور وزیر زن در یک وزارتخانه خواهیم بود.
۲- برای پیگیری وعده، باید کدام منابع داخلی و خارجی را دنبال کنیم؟
برای پیگیری وعده، این موارد را دنبال خواهیم کرد:
سخنان حسن روحانی یا سخنگوی دولت درباره نامزدهای معرفی شده به مجلس برای کسب کرسی وزارت
اسامی نامزدهای معرفی شده به مجلس
۳- مراحل انتخاب وزیر زن و معیار ارزیابی و سنجش نهایی وضعیت وعده چه خواهد بود؟
این وعده در صورتی به شکل کامل تحقق مییابد که یک (یا چند) زن به عنوان وزیر در وزارتخانه مشغول به کار شوند. گرچه احتمالهایی مانند انتخاب یک زن به عنوان سرپرست وزارتخانه یا معرفی زنی به عنوان نامزد وزارت و عدم کسب رای اعتماد از مجلس هم وجود دارد، اما هیچکدام از این دو حالت به معنای تحقق وعده مورد نظر نیست.
از آنجایی که معرفی وزیر زن و عدم کسب رای اعتماد از سوی مجلس دستاورد محسوب نمیشود، این وعده در حال حاضر سناریوی تحقق ناقص ندارد.