برو به محتوای اصلی منوی اصلی را باز کن

درباره ما

روحانی‌سنج نخستین وعده‌سنج ایرانی است و تلاشی است برای نظارت بر نحوه اجرای وعده‌ها و عملکرد دولت حسن روحانی هفتمین رییس جمهوری ایران است.

روحانی‌سنج که کاری است از کارگاه فناوری «اصل۱۹»، همزمان با تحلیف حسن روحانی آغاز به کار کرد پروژه‌ای کاملا مستقل است که پیش از این از حمایت دانشگاه تورنتو برخوردار می‌شد. ما وعده‌های مشخص و قابل پیگیری آقای روحانی و دولتش را گردآوری و آنها را به چهار گروه سیاست خارجی، اقتصاد، سیاست داخلی و امور فرهنگی-اجتماعی تقسیم کرده‌ایم. روحانی‌سنج با بهره‌گیری از منابع موثق و استفاده از اطلاعاتی با بالاترین سطح کیفیت، در پی سنجشی بی‌طرفانه و نظارتی دقیق بر نحوه پیگیری این وعده‌ها خواهد بود.

ما از انتقاد و پیشنهاد به ویژه از سوی ایرانیانِ داخل کشور برای عملکرد هرچه دقیق‌تر و بی طرفانه‌تر این پروژه استقبال می‌کنیم. شما می‌توانید از طریق بخش مشارکت وبسایت ما را در طبقه‌بندی دقیق‌تر و پوشش بهتر وعده‌ها یاری کنید. اگر وعده‌ای را در فهرست ارائه شده نمی‌بینید و یا از وضعیت پیگیری وعده‌ای اطلاع مستندی دارید، آن را با ذکر منبع با ما در میان بگذارید.

روحانی‌سنج را می‌توانید از راه تلگرام، اینستاگرام، توییتر و فیسبوک هم دنبال کنید.

سوال‌های متداول

گروه تحقیقاتی وعده‌ها را بر چه اساسی انتخاب و طبقه‌بندی کرده است؟

سعی برآن بوده که وعده‌هایی انتخاب شوند که آقای روحانی برای پیگیری و تحقق آنان قول مشخص داده است. گروه تحقیقاتی سعی کرده است حتی الامکان از ذکر مواردی که رییس جمهوری ایران فقط در مورد آنها اظهار نظر کلی کرده است خودداری کند.

آیا روحانی‌سنج منبع وعده‌ها را نیز برای اطلاعات بیشتر ذکر می‌کند؟

تمام وعده‌ها را لینکی از صحبت‌های آقای روحانی همراهی می‌کند که در آن رییس جمهوری ایران قول تحقق آن وعده را داده است.

وضعیت پیگیری هر وعده به چه شکل تعیین می‌شود؟

اولین اقدام دولت برای عملی کردن هر وعده٬ آن وعده مشخص با وضعیت «در حال پیگیری» نمایش داده می‌شود و با قطعی شدن اجرای هر قول٬ وضعیت آن در روحانی‌سنج به «تحقق یافته» تغییر می‌کند. از نظر گروه تحقیق٬ دستور مستقیم رییس جمهوری٬ مصوبه هیات وزیران و یا دستور وزیر مربوطه برای اجرای یکی از وعده‌ها٬ اولین اقدام برای پیگیری یک قول محسوب می‌شود. روحانی‌سنج همچنین برای وعده‌هایی که نیاز به تصویب قانون در مجلس دارند٬ تدوین و تصویب لایحه در هیات وزیران را نخستین گامِ دولت برای اجرای وعده به شمار می‌آورد. وعده‌هایی را که رسما کنار گذاشته شوند و یا شرایط مورد بحثشان بدتر از پیش شود «محقق نشده» ارزیابی می‌شوند.

چطور می‌توان درباره‌ی وعده‌ای که در فهرست نیامده است اطلاع رسانی کرد؟

شما می‌توانید از طریق بخش «دیده‌بان مردمی» با ذکر منبع یا لینک مربوطه٬ ما را از وعده‌‌ی مشخصی که از سوی حسن روحانی مطرح شده اما در روحانی‌سنج نیامده آگاه سازید.

درباره وضعیت پیگیری یکی از وعده‌ها اطلاعاتی دارم، چطور می‌توانم با شما در میان بگذارم؟

اگر وضعیت پیگیری وعده‌ای را مغایر با آنچه در روحانی‌سنج آمده می‌دانید می‌توانید از طریق بخش «مشارکت» سایت و با ذکر منبعی موثق٬ ما را در بازتاب دقیق‌تر یاری کنید.

نشان‌های ما

  • محقق شده

    وعده با همان کیفیتی که ارائه شده، به اجرا درآمده است.

  • تحقق ناقص

    وعده‌هایی این نمره را می‌گیرند که دستاوردشان بسیار کمتر از آن چیزی است که قولش را داده‌اند، ولی آنقدر هست که بتوان آن را در راستای اهداف اولیه و نهفته در وعده ارزیابی کرد.

  • در حال پیگیری

    این وضعیت نشان می‌دهد که وعده در دست پیگیری است. علاوه بر تاکیدات شفاهی، اقدامات عملی و قابل اندازه‌گیری نیز در رابطه با وعده از سوی دولت صورت گرفته است.

  • محقق نشده

    این وضعیت نشان می‌دهد که وعده به طور کلی از دستور کار خارج شده و امکان تحقق آنها به حداقل یا صفر رسیده است. علت آن ممکن است عدم پیگیری، عدم توانایی و عقب‌نشینی دولت یا نبود حمایت مجلس و دیگر نهاد‌های تاثیرگذار درون حاکمیت بوده باشد. نمره محقق نشده لزوما به معنای آن نیست که دولت با آن موافق نبوده و برای آن تلاش نکرده است.

  • متوقف شده

    پیشرفتی در روند پیگیری وعده دیده نمی‌شود. این ارزیابی نشان می‌دهد که پیشبرد وعده با اراده و تصمیم دولت یا برغم خواست رییس دولت و کابینه متوقف شده است. علت آن می‌تواند محدودیت منابع مالی، مخالفت از سوی قانون‌گذاران یا جابجایی اولویت‌ها در نهادهای مستقل از دولت باشد.

  • پیگیری نشده

    تمام وعده‌ها از چنین وضعیتی شروع می‌شوند. تا وقتی که نشانی از پیگیری وعده دیده نشود تغییری در آن ایجاد نخواهد شد. ما به وعده‌هایی این نمره را می‌دهیم که از ابتدا پیگیری نشده یا به مرور دیگر در مورد آن سخن گفته نمی‌شود.